Schotgroep Bodemafsluiting

Een gezonde kruipruimte door ophoging met kalkkorrels, zand of schelpen

Last van vocht, kou of schimmels? Schotgroep maakt je kruipruimte weer gezond door de bodem af te sluiten met kalk, zand of schelpen.

Op veel plekken in Nederland zakt de bodem, omdat deze uit klei of veen te bestaan. Dat maakt dat het grondwater naar boven komt in de kruipruimte. Dit geeft een vaak onaangename geur in je huis en leidt tot schimmels in huis. Ook is de vochtige kruipruimte een ideale plek voor ongedierte. Wanneer niet op tijd wordt ingegrepen, kunnen de heipalen worden aangetast.

Ophoging van de kruipruimte met kalkkorrels

Schotgroep hoogt wanneer mogelijk de kruipruimte op met kalkkorrrels en is daarmee de enige partij in Nederland. Kalk is het meeste effectieve en innovatieve middel tegen grondverzakking in de kruipruimte. Het is een restproduct van de waterzuivering en draagt daarbij bij aan een circulaire economie en een duurzame toekomst van onze maatschappij.

Kalkkorrels hebben een isolerende werking, doordat ze water weren en zorgen dat het water ook niet omhoog trekt via de bodem. Ook weert het ongedierte, knaagdieren weigeren zich een weg door kalk te banen. Schotgroep levert ook ophoging van de kruipruimte met zand of schelpen.

De Schotgroep totaaloplossing

Wij zijn daarnaast erkend installateur van Neopixel vloerisolatie. Wanneer je de kruipruimte laat ophogen, kun je kou en vocht nog beter weren wanneer je de vloer laat isoleren met Neopixels, EPS isolatieparels met een HR++ label. Door deze werkzaamheden te combineren, stijgt je wooncomfort aanzienlijk. De vloer wordt een stuk minder koud en je energieverbruik daalt soms met wel 10 tot 15 procent.

Deze totaaloplossing is uniek in Nederland, omdat wij een van de weinigen zijn die zowel gespecialiseerd zijn in bodemafsluiting met kalk als in innovatieve isolatiemethoden.

Ophoging en isolatie: maak je kruipruimte in één keer gezond en je huis comfortabel

Schotgroep isolatie & bodemafsluiting

 

Meer Actueel

Wanneer je kruipruimte minder dan 50 cm hoog is

Ideaal voor lage kruipruimtes en bij vochtproblemen

Wie laat jij in je huis?

Schotgroep, ruim zestig jaar een begrip.

Wat is bodemdaling en wat kun je er tegen doen?

Wat te doen als de grond onder je huis verzakt