Faq

Hoeveel kost ophoging van de kruipruimte?

De kosten voor bodemafsluiting liggen aan het materiaal, de toegankelijkheid van de kruipruimte en hoeveelheid product er nodig is. Een ophoging van een woning van 50 m2 met kalkkorrels en een niet abnormale bodemdaling kost ongeveer 800 tot 1.000 euro.

Hoeveel kost het isoleren van de spouwmuur?

De spouwmuur isoleren is relatief de goedkoopste oplossing, die zich vaak binnen drie tot vijf jaar terugverdiend. Het isoleren van de spouwmuren van een normaal rijtjeshuis start bij een bedrag van 900 euro. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de toegankelijkheid van de spouw, de breedte van de spouw en de hoogte van de muren.

Hoeveel kost het isoleren van de vloer met Neopixels?

De bereikbaarheid, klachten en afstand zijn van invloed op de totaal prijs. Vloerisolatie met Neopixels voor een huis van 50 m² kost ongeveer 2.000 tot 2.250 euro. Deze kosten heb je er vaak binnen zeven jaar uit.

SCHOTGROEP heeft als alternatief op het Neopixels vloerisolatie systeem genaamd PIF vloerisolatie. Dit product heeft een gelijkwaardige isolatiewaarde, alleen is minder geschikt voor kwetsbare kwaaitaal of houten vloeren. Voor PIF-isolatie komen de kosten gemiddeld uit op 1.800 á 2.000 euro.

Waarom zou ik kiezen voor kalkkorrels via Schotgroep?

Kalkkorrels zijn een zeer effectief en innovatief middel tegen grondverzakking in de kruipruimte. Het is een restproduct van de waterzuivering en draagt daarbij bij aan een circulaire economie en een duurzame toekomst van onze maatschappij. Kalkkorrels hebben net als schelpen een zeer lichte isolerende werking. Ook weert het ongedierte en muggen. De prijs van kalkkorrels is vergelijkbaar met die van opvulling met zand.

SCHOTGROEP is kan als enige partij de kalkkorrels aanbrengen in geheel Nederland.

Waarom is Schotgroep de enige leverancier van kalkkorrels?

Kalkkorrels worden ontgonnen uit een circulair proces tijdens de waterzuivering. Water is de bron van onze voeding, ons huishouden. Daarom werken waterzuiveraars met vaste partners in hun processen. Schotgroep is vaste partner en heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de voordelen van kalkkorrels als waardevol restproduct.

Wat zijn Neopixels EPS-parels en waarom kiest Schotgroep voor dit product?

Neopixels EPS-parels zijn een extreem effectief isolatiemateriaal voor vloer, bodem en spouw. De parels bevatten grafiet en reflecteren kou in de zomer en warmte in de winter. EPS- parels van onze leverancier Neopixels isoleren minimaal je huis voor veertig jaar, zijn recyclebaar en gunstig voor de portemonnee. Wij hebben als experts besloten voornamelijk EPS- parels van Neopixels te gebruiken als isolatiemethode omdat wij geloven dat dit de beste keuze is voor onze klanten.
Het merk Neopixels staat voor kwaliteit en de hoogste isolatiewaarde, deze gedachte sluit naadloos aan bij Schotgroep.