Schotgroep: enig leverancier van de innovatieve kalkkorrels

Maak je woning weer gezond

Schotgroep is de enige leverancier in Nederland van kalkkorrels, een restproduct van waterzuivering. Het geldt als het meest effectieve en innovatieve middel tegen grondverzakking in de kruipruimte.

Heb je last van vochtproblemen, stank of schimmel? Of lijken je tegel in je tuin te verzakken? Dan is de kans groot dat je last hebt van bodemdaling of bodemverzakking. Schotgroep gebruikt waar mogelijk voor de vulling van kruipruimtes een restproduct van de waterzuivering: SG kalkkorrels.

Kalk heeft een hoge dichtheid, maar is licht van materie. Zo komt er geen verzwaarde druk op leidingwerk te staan. Knaagdieren kunnen zich geen weg door kalk banen. Ook neemt kalk geen vocht op en geleidt het geen water, waardoor de toplaag langer droog blijft dan bij andere materialen.

Kalkkorrels hebben, anders dan zand en schelpen, een hoge pH-waarde, wat – naast het afdichten van de wegzakkende grond – een natuurlijk en duurzaam middel is tegen schimmels en stank. Kalkkorrels zijn onderzocht door TNO en worden beschouwd als licht-isolerend.

Als we er toch zijn: isoleer je kruipruimte

Wanneer je kruipruimte verzakt, dan is de kans groot dat je veel ruimte hebt in je kruipruimte. We kunnen de ruimte natuurlijk volledig vullen met kalkkorrels. Schotgroep echter levert als een van de weinige liever een totaaloplossing en levert voor een gunstige prijs direct ook isolering met Neopixels.

Deze HR++ granietparels gelden als een van de meest duurzame isolatiemethode. De parels zijn vocht- en geluidwerend en verdienen zich binnen korte tijd terug. Zo maak je je huis weer gezond en prettiger leefbaar voor de toekomst.

Meer Actueel

Vloerisolatie

Verduurzaam je vloer, verhoog je comfort

Spouwmuurisolatie

De meest effectieve isolatie voor huizen gebouwd tussen 1930 en 1980

Alles over Neopixels HR+++

De meest innovatieve isolatiemethode voor vloer en spouwmuur